اینورتر خورشیدی

خصوصیات اینورتر خورشیدی:

اینورتر خورشیدی با شکل موج سینوسی کامل با THD کمتر از 3 درصد

کیس استاندارد 19 اینچ

پورت ارتباطی RS485

حفاظت ورودی :کاهش/افزایش ولتاژ خروجی،پلاریته معکوس ورودی

حفاظت خروجی: اضافه بار، اتصال کوتاه، اضافه دما

آلارم خرابی فن

اینورتر خورشیدی

ویژگی های اینورتر های ساخت شرکت افق پردازش توان

اینورتر خورشیدی مستقل از شبکه

این دستگاه یک مبدل برق (48،24،12 ولت) DC  به 220 ولت 50 هرتز (معادل برق شهر) می باشد. اینورتر مستقل از شبکه بدین معناست که در جایی که دسترسی به شبکه برق شهر وجد ندارد می­توان از این دستگاه برای تبدیل برق پنل خورشیدی یا باتری به برق شهر استفاده کرد. اینورتر خورشیدی مستقل از شبکه OPTO محصول دانش بنیان افق پردازش توان است که با دانش کاملا بومی در این شرکت طراحی و ساخته شده است. در ادامه به برخی از ویژگی های اینورتر اشاره شده است.

یکی از مهمترین پارامترهایی که باید در انتخاب یک اینورتر مورد توجه قرار گیرد شکل موج خروجی اینورتر است. به صورت کلی  اینورترها دارای سه نوع شکل موج خروجی هستند که شامل اینورتر موج مربعی، اینورتر سینوسی اصلاح شده و اینورتر سینوسی خالص­ می­باشد. تفاوت این سه نوع شکل موج را می توانید در اینجا بخوانید. اینورتر خورشیدی مستقل از شبکه OPTO از نوع اینورتر سینوسی خالص می باشد که بهترین نوع اینورتر می باشد. کیفیت شکل موج خروجی اینورتر با پارامتری به نام THD سنجیده می شود.این پارامتر یک پارامتر کیفی بوده و نمایانگرآن است که یک شکل موج یا سیگنال تا چه حد به شکل موج سینوسی نزدیک می‌باشد. مقدار THD بر حسب درصد بیان شده و هرچه میزان THD کمتر باشد شکل موج سینوسی دارای کیفیت بهتری می باشد. این پارامتر برای اینورتر OPTO در تمام حالات کارکرد کمتر از 3 درصد است.

  • حفاظت پلاریته معکوس ورودی

یک قابلیت حفاظتی بسیار مهم برای اینورتر حفاظت در مقابل اتصال ولتاژ به ورودی اینورتر با پلاریته معکوس است. در اینورتر سایر برندها در صورت اتصال باتری با پلاریته معکوس یا به صورت کلی اینورتر آسیب دیده که شامل گارانتی نمی­شود و یا اینکه فیوز داخلی اینورتر آسیب می بیند که جایگزینی کاری زمانبر و هزینه­ بر است. در اینورتر OPTO در صورت اتصال معکوس باتری به ورودی اینورتر هیچ آسیبی به اینورتر نمی­رسد و تنها با روشن یک LED قرمز کاربر متوجه معکوس بودن پلاریته ورودی می­شود.

  • کنترل هوشمند فن

یک قابلیت مهم اینورتر OPTO این است که فن آن به صورت هوشمند و تنها در زمانی که نیاز به خنک سازی فن می باشد روشن می شود. به صورت دائم دمای هیت سینک، دمای هوای داخل اینورتر و بار اینورتر کنترل می شود و در صورتی که نیاز باشد فن روشن می شود. این باعث می شود که ساعت کارکرد فن کاهش یافته و در نتیجه عمر مفید آن افزایش یابد. یک ویژگی مهم دیگر اینورتر OPTO این است که فن ها به صورت دائم مانیتور می شوند و در صورتی که یکی از فن دچار مشکل شود با نشان دادن آلارم روی صفحه نمایش به کاربر اطلاع می دهد که نسبت به تعویض فن آسیب دیده اقدام کند. لازم به ذکر است یکی از سناریوهای پرتکرار آسیب دیدن منابع تغذیه این است که فن آسیب دیده و به علت حرارت زیاد پس از مدتی اینورتر دچار آسیب دیدگی می شود که با مانیتور دائم فن ها در اینورتر OPTO این سناریو به صورت کامل حذف می­شود.

  • قابلیت ذخیره سازی اطلاعات عملکرد

یکی از ویژگیهای منحصر به فرد اینورتر OPTO قابلیت ذخیره عملکرد تا مدت چندین سال است. بدین صورت که در تمام مدت زمانی که اینورتر روشن است پارامترهای مهم اینورتر شامل ولتاژ ورودی، ولتاژ خروجی، جریان خروجی،دمای هیت سینک، خطاهای رخ داده، مدت زمان روشن بودن و کیلوات ساعت کارکرد اینورتر در یک کارت SD ذخیره شده و در هر زمان از طریق نمایشگر یا پورت ارتباطی به اطلاعات ذخیره شده دسترسی داشت. از این اطلاعات می توان برای تعیین پروفایل بار در کابردهای مختلف و یا دلایل بروز خطا در اینورتر استفاده کرد.

  • توان راه اندازی اینورتر

یکی از مشکلات رایج اینورترها در راه اندازی بارهایی مانند موتور یخچال است.به صورت کلی موتورهای الکتریکی القایی مشکل جریان راه اندازی دارند و در زمانی که روشن می شوند در چند سیکل اول جریانی معادل چندین برابر جریان نامی می­کشند. وقتی اینگونه بارها به خروجی اینورتر متصل می شوند جریان راه اندازی زیاد باعث فعال شدن حفاظت اضافه جریان اینورتر شده و خروجی را قطع می­کند. این موضوع باعث می­شود در حالی که توان نامی موتور یخچال کمتر از توان اینورتر است اما به دلیل جریان راه اندازی موتور، اینورتر نتواند موتور را روشن کند. برای حل این مشکل اینورتر OPTO توان تامین توان 1.5 برابر توان نامی را در مدت زمان 2 ثانیه دارد تا بتوان به راحتی بارهایی مانند موتور یخچال را راه اندازی کرد.

  • قابلیت Built In Test

این قابلیت بدین معنا است که زمانی که اینورتر روشن می­شود در چند ثانیه اول ابتدا تمام بخشهای مختلف اینورتر (شامل بخش ورودی، بخش خروجی، مدارات اندازه­گیری و فیدبک، مدارات حفاظت و فن ها) را چک کرده و در صورتی که تمامی بخش­ها سالم هستند خروجی اینورتر به بار متصل می­شود. این قابلیت باعث می شود در صورتی که به هر دلیل بخشی از اینورتر آسیب دیده به هیچ عنوان ولتاژی کمتر یا بیشتر از محدوده مجاز 220 ولت به بار اعمال نشود و آسیبی به بار نرسد.

  • قابلیت Auto Recovery

در صورتی که خطایی در ولتاژ ورودی یا در بار رخ دهد و سیستم کنترلی اینورتر با تشخیص خطا خروجی را قطع کند به صورت اتوماتیک پس از چند ثانیه یک بار دیگر اینورتر مجددا روشن شده و خطا را چک کند. درصورتی که خطا برطرف شده اینورتر بدون مشکل به کار خود ادامه می دهد.

  • کیس استاندارد 19 اینچ رکمونت

اینورتر خورشیدی مستقل از شبکه OPTO در کیس استاندارد 19 اینچ 2U طراحی و ساخته شده است که باعث سادگی نصب و نگهداری می شود.

تفاوت اینورتر متصل به شبکه(On-Grid) و جدا از شبکه (Off-Grid) :

اینورتر متصل به شبکه (On-Grid) به برق شهری وصل شده و انرژی تولید شده از نور خورشید را مستقیم به برق شهر تزریق می کندو نیاز به ذخیره انرژی ندارد که در این نوع اینورتر از باتری استفاده نخواهد شد. اینورتر متصل به شبکه در مکان هایی مورد مصرف است که برق شهری موجود باشد ولی اینورتر جدا از شبکه (Off-Grid) معمولا در سیستم خورشیدی که مستقل از شبکه اند مورد استفاده هست سیستم های خورشیدی جدا از شبکه را جهت مکان هایی که دارای برق شهری نمی باشد طراحی و پیاده سازی می کنند.زمانی که ما اینورتر مستقل از شبکه استفاده می شود نیاز به شارژ کنترلر خورشیدی و باطری جهت ذخیره سازی انرژی می باشد.

This post is also available in: English